Ajasta Instagram-julkaisut Facebook Creator Studiossa

Posted by Hanna Hokkanen on 15.8.2019 10:49

Facebookiin on tullut odotettu ominaisuus, jonka avulla myös Instagram-postauksia voi ajastaa käyttäen Facebookin työkaluja. Uutuus vähentää käsityötä, kun molempien kanavien postaukset saa tehtyä kerralla ja isommissa erissä, eikä Instagramin kanssa tarvitse muistaa tehdä työtä oikea-aikaisesti – tai käyttää jotain erillistä sovellusta. Facebook Creator Studion käyttöönotto ja Instagramin siihen liittäminen on suhteellisen helppoa etenkin, jos Instagram on ollut kytkettynä yrityssivuusi jo valmiiksi.

 

Mikä on Facebook Creator Studio?

Facebook Creator Studio on Facebookin oma sisällönhallintajärjestelmä, joka mahdollistaa esimerkiksi kuvapankin keräämisen somekäyttöön. Se ei ole ominaisuuksiltaan erityisen monipuolinen, mutta palvelee sellaista, jonka ei kannata ottaa järeämpiä maksullisia työkaluja käyttöön. Nyt, kun Instagram kytkettiin Creator Studioon, kokonaisuus virtaviivaistaa yrityksen somevastaavan työtä kivasti tietokoneen verkkoselaimella hoidettavaksi.

 

Instagram Facebook Creator Studiossa

Instagramin hallinnointi Facebook Creator Studiossa on varsin helppoa. Ja mikä parasta, Instagram-sisällöt saa ajastettua valmiiksi!

Creator Studiosta löytyy myös Instagram-yrityssivun perusanalytiikka ja käyttäjätiedot helposti esitettävässä muodossa.

Voit kytkeä maksutta Creator Studioon niin monta Instagram-tiliä, kuin tarvitset. Julkaisut pitää tosin tehdä jokaiseen tiliin erikseen. Koska Facebook omistaa niin Creator Studion, kuin Instagraminkin, järjestelmät puhuvat keskenään saumattomasti, eikä yhteensopivuusongelmia ole.

 

Ihan kaikkea Creator Studiossa ei valitettavasti voi tehdä

Sisältökalenterin ja feedin esikatselun puuttuminen varmasti harmittavat eniten niitä, jotka ovat tottuneet käyttämään esim. Later- tai Planoly -julkaisualustoja Instagramille. Jonossa olevat julkaisut on esitetty samaan tyyliin, kuin Facebook-sivun ajastetut julkaisut – eikä se ole havainnollisin mahdollinen tapa.

Postausten kommentointi ja muu vuorovaikutus asiakkaiden kanssa täytyy myös edelleen tehdä muualla. 

Uskaltaisimme kuitenkin olettaa, että näihin suuntiin Creator Studio tulee tulevaisuudessa kehittymään.

 

Kun haluat ottaa käyttöön  Instagram-julkaisemisen Facebook Creator studiossa, toimi näin:

  • Aloita osoitteessa https://business.facebook.com/creatorstudio/
  • Sivun yläpalkissa olevasta Instagram-ikonista pääset IG-sisältöihin ja analytiikkaan
  • Kytke tarvittavat Instagram-tilit Creator Studioon parilla klikkauksella ja siinä se!
  • Sivun vasemmasta ylälaidasta löytyy Luo julkaisu -nappula, ja vasemmasta valikosta pääset sisältökirjastoon lataamaan kuvia julkaisua varten valmiiksi

 

Tarvitsetko apua?

Julkaisemisesta on tehty entistä helpompaa, mutta relevantin sisällön keksiminen voi tuntua hankalalta. Sisältöstrategiat, julkaisukalenterit ja kuvakonseptit kannattaa suunnitella huolella, ja siihen saat apua meiltä! Ota yhteyttä

SYTTYIKÖ LAMPPU?

OTA YHTEYTTÄ

Keskustelu