YouTubesta katsotaan jo enemmän videoita kuin Googlesta tehdään hakuja – näin hyödynnät megasuosittua videopalvelua markkinoinnissasi, mutta älä sorru yleisimpiin virheisiin

Posted by Lanka Creative on 9.10.2019 9:23

Tiesitkö, että vuoden 2019 aikana (1.1.-3.6.) YouTubesta on katsottu enemmän videoita, kuin Googlesta on tehty hakuja? Kyllä, näin on käynyt, katso vaikka täältä jos et usko. YouTube toki on Googlen omistama palvelu, mutta se on sitten aivan toisen tarinan aihe…

Perehdyimme Lanka Creativessa YouTuben saloihin ja koostimme tiiviin paketin siitä, miten videopalvelua voi hyödyntää markkinoinnissa.

Jos haluat pysyä kärryillä siitä, mitä markkinoinnissa tapahtuu, voit tilata lisää Oivalluksia suoraan sähköpostiisi tekstin lopussa olevasta linkistä.

Maailma muuttuu ja markkinointi sen mukana

YouTuben menestys perustuu merkittäviin muutoksiin ihmisten tavassa kuluttaa mediaa.

Vaikuttaa siltä, että kaikista sisältömuodoista liikkuva kuva saa aikaan eniten sitoutumista. Ihmiset eivät lue enää usein pitkiä tekstejä etsiessään tietoa palveluista ja tavaroista, vaan suosivat yhä enemmän videoita.

Nykyään jo yli 1,3 miljardia ihmistä käyttää YouTubea ja päivittäin YouTubesta katsotaan yli miljardi videota.

Mikä hämmästyttävintä, niin Social Media Todayn artikkelin mukaan jopa 90% kaikkien toimialojen asiakkaista kertoo saaneensa videosisällöstä tukea ostopäätöksen tekemiseen.

Tässä muutamia keskeisiä lukuja YouTuben suosiosta (lähde: Bitable)

  1. 59% päättäjän roolissa työskentelevistä henkilöistä kertovat saavansa tiedon mieluummin videona, kuin tekstinä.
  2. 43% ihmisistä haluaa nähdä enemmän videosisältöä markkinoijilta.
  3. Lähes 50% ihmisistä katsoo tuotteeseen tai palveluun liittyvän videon, ennen kuin vierailevat nettisivuilla.
  4. 64% sanoo videon vaikuttaneen heidän ostopäätökseensä viimeisen kuukauden aikana (maaliskuu 2019).

Älä lähde kivamarkkinoinnin polulle

Tästä innostuneena olisi tietysti kiva perustaa se YouTube-kanava. Videoideoitakin saattaa löytyä takataskusta pari, ja mikäs siinä. Haastamme kuitenkin miettimään, onko kyse sinusta, vai kohderyhmäsi palvelemisesta!

Social Media Examinerin perustaja Michael Stelzner kertoo, että yleisesti sosiaalisen median käyttäjät haluavat vastaanottaa sisältöä, joka vastaa heidän oppimisensa, omaksumisensa ja inspiroitumisensa tarpeisiin.

Lyhyesti sanottuna, he haluavat sisältöä, joka on heille hyödyllistä ja kiinnostavaa.

Tämä tarkoittaa, että kivamarkkinoinnin aika on auttamatta ohitse.

Kivamarkkinointi on sellaista markkinointia, jossa keskitytään tuottamaan sisältövastaavan itsensä mielestä kivaa sisältöä hänen itsensä mielestä kivassa kanavassa. Kivamarkkinointia tehdään siis itselle, ei tavoiteltavalle kohdeyleisölle.

Kivamarkkinointi ei tarjoa kohdeyleisön tarpeisiin vastaavaa lisäarvoa, joten lopputuloksena se tuo yritykselle kuluja ja myös vie seuraajia.

Siispä: tutustu kohderyhmääsi, heidän käyttäytymiseensä YouTubessa ja rakenna omat sisältösi niin, että ne vastaavat kohderyhmäsi kiinnostuksen kohteita. Silloin saat siitä irti parhaan mahdollisen hyödyn.

Laadukkaan videomarkkinoinnin vaikuttavuuden puolesta ei liene tarvetta enempää argumentoida. Siksi koostimmekin pienen oppaan, millä pääsee alkuun YouTuben kanssa.

Lataa opas täältä.

SYTTYIKÖ LAMPPU?

OTA YHTEYTTÄ

Keskustelu